Направили сајт за цело одељење

05-09-2013 06:22:35 | | / mojenovosti.com |

Ниш-- Ученици одељења М34 нишке Машинско- техничке школе "15.мај" одлучили су да направе сајт свог одељења како би помагали једни другима.

Једни од бољих ученика одељења М34 одлучили су се да пре годину дана направе сајт свог одељења на ком постављају лекције из свих предмета, припреме за контролне и слично. Сајт одељења је настао на идеју групе ученика овог одељења:

" Одлучили смо да направимо сајт који ће свима помоћи и који ће сви користити. Најпре смо постављали само припреме за контролни, а затим смо одлучили и да постављамо лекције из сваког предмета, тако да ученици који су одсутни могу да прочитају шта смо радили"- прича Стефан један од идејних креатора овог сајта.

Сајт је замишљен као међусобна комуникација ученика и заједничко учење будући да ово одељење воли да негује тимски дух и дружење.

" Имамо предмете који су јако тешки а имамо и предмете који су лаки, али све постављамо на наш сајт.Наша школа има сајт са лекцијама које постављају професори, али смо одлучили да одемо корак даље и да све лекције максимално упростимо, а да поред тога оне изгледају занимљиво"- завршава наш саговорник. Иначе, ово одељење има једну од најлепших учионица у школи, а како сами кажу када су је добили није личила на учионицу, али су заједничким снагама одлучили да је уреде по њиховој мери заједно са њиховом разредном старешином, која предаје србски језик.

Одељење М34 се школује за профил техничара за роботику, а како кажу сами ученици понекад су несташни, а понекад воле да гледају. МТШ "15.мај" школује ученике у области машинства и електронике, а нуди три образовна профила:

1. Машински техничар за компјутерско конструисање

2. Техничар за роботику

3. Механичар грејне и расхладне технике

Како год било, уредништво портала је одлучило да напише ову јако лепу причу, јер је ово нешто ново и нешто веома лепо, што мислимо да је први пут у Србији.