Кримска тужитељка: Хвала Западу за санкције

10-07-2015 08:47:38 | | / vostok.rs |


Кримска генерална тужитељка Наталија Поклонска рекла је да јој је драго што су Русији уведене санкције, јер то може довести до повећања развоја туризма у тој земљи.

Кримска тужитељка Наталија Поклонска рекла је да захваљује западним земљама на санкцијама, јер би то могло подстаћи званичнике да се усредреде на развој туристичких дестинација у Русији, стоји у интервјуу објављеном у четвртак у руском дневнику „Комсомолска правда“.

Одговарајући на питање да ли је она на својој кожи осетила било каква ограничења због санкција, Поклонска је рекла да није. Такође је рекла да она сама није отишла на одмор од почетка рада, 2014. године.

„Санкције могу бити подстицај за званичнике да овде развију туризам и одмаралишта много брже и активније, и учине их лепшим. На овај начин они разумеју да не могу отићи на неко друго место за одмор, до удаљених острва, због санкција“, рекла је Поклонска.

Поклонска је истакала да су гласине о етничкој и верској дискриминацији на Криму неосноване и да дискриминација не постоји у њеној канцеларији, где једну четвртину канцеларијских радника Тужилаштва чине кримски Татари.

Поклонска је додала да сматра да је ситуација на Криму стабилна.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут