Крим остаје омиљена туристичка дестинација Украјинцима

19-08-2015 08:35:56 | | / vostok.rs |


Упркос грађанском рату, једна ствар је заједничка Украјинцима који су на супротним странама — и једни и други бирају Крим као дестинацију за одмор.

Туристичка сезона на Криму сада је на врхунцу, јер велики број људи долази на плаже овог полуострва како би уживали на сунцу и купали се у мору.

Од почетка године Крим је угостио око 3 милиона туриста. Власти овог полуострва кажу да је туризам у односу на прошлу годину забележио раст од 20 посто.

Није изненађење да су Руси најактивнији посетиоци, али кримска летовалишта остала су популарна и међу Украјинцима. Становници Кијева и Донбаса једнако уживају у томе да одмор проведу на Криму, без обзира на сукобе у Украјини.

„Недавно сам разговарао са замеником директора војних снага Херсонске области, Иљом Кивом. Он каже да Украјинци масовно одлазе на годишњи одмор на Крим“, каже украјински политичар Дмитриј Корчински.

Он је додао да регистарске таблице аутомобила указују да туристи углавном долазе из Доњецка, Луганска, региона Харкова и Кијева.

Украјинске власти, које су недавно почеле са казнама за европске званичнике који посећују Крим, сада циљају сопствене грађане, које желе да казне јер посећују некадашњу украјинску територију.

Корчински је предложио састављање листа туриста и прекид контакта са Украјинцима, који ће убудуће проводити одмор на Криму и тако креирати „позитивну стастистику“.

„Надам се да ћете ви, браћо и сестре, прекинути контакт са пријатељима који су одлучили да одмор проведу на Криму“, позвао је Корчински сународнике.

Претходно је десеторици чланова француске делегације забрањен улаз у Украјину, јер су посетили Крим.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут