"Искулирај и буди кул"

18-10-2013 03:21:09 | | / mojenovosti.com |

Ниш-- У Нишком Медиа центру одржана је конференција и додела награда учесницима конкурса "Искулирај" у организацији "Младих нишких визионара.

Неформална група "Друштво младих нишких визионара" представила је победнике наградног- литералног конкурса о толеранцији. Најбоља три кандидата добила су награде, док су остали учесници добили захвалнице. Победница литерално-ликовног конкурса је Тијана Костов, ученица Гимназије "9.мај" у Нишу. Иначе,организација "Младих нишких визионара" настала је 2010. године. На питање новинара зашто је конкурсу дато име "Искулирај", Душан Боболков одговара:

" Зато што је то потребно младима. Наш основни циљ је био да им скренемо пажњу на агресивност. Када смо их питали зашто су тако агресивни, млади нису имали одговор."

Радови свих ученика биће представљени у јединственој брошури, коју ће све средње школе у Нишу примити. Победника конкурса су искључиво бирали "лајкови" на друштвеној мрежи "фејсбук". Пројекат је организован уз помоћ Центра за развој грађанског друштва "Протекта", које финансира Министарство омладине и спорта у оквиру програма "Млади су закон".

" Сарадња између нас и протекте је дошла због тога што је "Протекта", као организација неки ресурс центар свима нама и уз њихову помоћ ми смо набавили награде за прва три места, као и за остале типове организације"- закључује Боболков.

Пише: Д. Цветковић

Фото: МЦНИШ