Страх и трепет родитеља деце из ОШ. "Мирослав Антић"

20-10-2013 07:38:24 | | / mojenovosti.com |

Ниш-- Родитељи деце основне школе "Мирослав Антић", чија је локација у Књажевачкој улици већ месецима не могу мирно да спавају, јел како кажу у школи је огроман ниво насиља и агресивности како деце тако и околине.

Основна школа "Мирослав Антић" до 2003. је важила за једну од најбољих школа у свим категоријама, што се до данас мењало. Како кажу родитељи деце која иду у ову школу, јако пуно је несигурно за учење и похађање наставе. Наиме, како наш извор каже већ месецима се деца тучу на ходницима међусобно, а директорка школе нити стручни кадар о томе не желе да обавесте родитеље.

" Не знамо шта да радимо! Деца нам долазе модра кући, а дежурних наставника нигде нема! Увече се у дворишту шета свако, светла на улазу школе нема и шта ми да радимо?"- упитао је наш извор.

Да подсетимо, пре пар година у истој школи у школском дворишту догодио се стражан злочин када је малолетна девојка била силована, а само пре пар месеци један дечак је избоден, али о томе није било речи у медијима, јер је неко то желео да прикрије.

" Када одемо код директорке она се само смеје, не знам шта да радимо! Ово је страшно, вероватно ћу дете исписати из школе, директорка представља само једну страну приче, а о томе што ученици и родитељи имају да кажу о томе нико ништа!"- наставља наш извор.

Како наш извор каже овакав став директорке школе је одавно такав, те када желе нешто да питају она каже да је заузета или да не може ништа да уради. Родитељи су нудили да плаћају обезбеђење, али нису наишли на одобрење школе. Како наш извор преноси, цео кадар школе је веома поткупљив те посвећује пажњу једино деци чији су родитељи на функцијама, док осале ниподништавају и вређају.

" Не знам, надам се да ће нам неко помоћи јер смо заиста у страху сваког дана"- закључује наш извор.

До закључења овог текста нисмо успели да контактирамо никог из ове школе, али се надамо да ћемо у току седмице доћи до неког из ОШ. "Мирослав Антић".