Налазите се на страници > Почетна > Вијести > Србија > Rasejanju puna kapa intriga!

Rasejanju puna kapa intriga!

30-10-2013 03:57:51 | | Vesti online/ mojenovosti.com |

На овим скуповима, међутим, неће учествовати Драган Станојевић из Украјине, иначе председник Скупштине дијаспоре који представља србско расејање из Руске Федерације, Украјине и Белорусије. - Мада са Славком Драшковић немам спор, отказао сам сусрет у знак протеста због односа појединих службеника Канцеларије за дијаспору према делегатима и мени као председнику. Кад она научи сараднике да се уљудно професионално односе, а за то примају државну плату, онда можемо да сарађујемо. Јер, ми делегати и сви добронамерни припадници дијаспоре све што чинимо за Србију радимо волонтерски, без икаквих привилегија. Наш мотив је патриотски и не морамо да трпимо некоректан однос - изјавио је за "Вести" Станојевић.

Шта је спорно?

Подсећања ради, Станојевић је за "Вести" између осталог изјавио да, када је реч о Канцеларији "тренутно упошљени кадрови, а дебело плаћени народним парама, не испуњавају ажурно ни минимум активности везаних за Скупштину дијаспоре и Срба у региону". Рекао је такође да је "на предлог одређеног броја делегата заказао ванредно заседање Скупштине дијаспоре од 25. до 29. децембра у Београду", да је о томе обавестио Канцеларију "са захтевом да обави припреме, јер је она сервис дијаспорској Скупштини", а да одговор још није добио.Наиме, после недавно објављеног текста у "Вестима" под насловом "Нерадници траже помоћнике", према електронској преписци до које су и "Вести" дошле, из Канцеларије за дијаспору је покренута "истрага". Са службене имејл адресе чиновника Звонка Шошевића, од Станојевића је затражено да потврди аутентичност навода датих нашем листу и образложи изнете ставове.

- Између осталог у одговору Шошевићу навео сам да текст објављен у "Вестима" у целини преноси моју поруку. Иако је захтев упућен на моју мејл адресу и адресу потпредседника Скупштине дијаспоре Звонимира Јовановића из Швајцарске и свештеника Саше Стојановића из Аустралије, одговор сам послао свим делегатима. Немам потребу да било шта кријем. Наш рад је јаван и транспарентан - рекао је Станојевић.

Закулисне игре!

"Добили сте од нас дописе са питањима, а већ дуги период нисте нашли за сходно да одговорите и тиме показали непоштовање према нама као делегатима и према мени као председнику Скупштине. То би требало да буде брига Вас и још неког из Канцеларије који би да смене све што им није по вољи....
Ако Вам не одговара председник и моје деловање, можете да преко делегата (својих, јер већ постоје закулисне игре) покренете иницијативу за смену"
, поручује Станојевић у допису Шошевићу.

Он је за "Вести" потврдио аутентичност преписке са Шошевићем уз напомену да она "није била намењена медијима".


Станојевић је, како се из дописа може видети, у одговору Шошевићу поручио да "није домен председника Скупштине да објашњава сарадницима из Канцеларије шта је када и коме изјавио". Подсећа да је у ранијој комуникацији са Николином Милатовић Поповић, помоћником директора Канцеларије за дијаспору, рекао да неће дозволити да са њим неко из Канцеларије разговара "као са потчињеним или радником који има двадесет шефова".


- Моја је обавеза, а и жеља да штитим интересе делегата и што се то некоме не свиђа, то није мој проблем. Ако су делегати из Енглеске, Африке и других држава желели моју подршку, они су је добили, без обзира што се то Вама или г. Милатовићки није свидело и што то отежава на неки начин мој статус - наводи председник дијаспорског парламента у одговору Канцеларији за дијаспору.