На Криму више од четири милиона туриста

15-10-2015 03:10:47 | | / vostok.rs |


Више од четири милиона туриста посетило је од почетка ове године Кримско полуострво, што је повећање за 32 одсто у поређењу са 2014. годином.

Кримски министар туризма и угоститељства Сергеј Стрелбитски рекао је да је више од четири милиона туриста посетило Крим од почетка године. Стрелбитски је додао да тај број представља повећање од 32 одсто у поређењу са истим периодом 2014. године.

„Укупно 4,27 милиона туриста је посетило Крим“, рекао је Стрелбитски, додајући да је већина туриста одседала у одмаралиштима Јалта, Алушта, Јевпаторија, Теодосија и Судак.

Стрелбитски је нагласио да је Јалта постала најпопуларнија туристичка дестинација. Од укупног броја посетилаца Крима, чак 36 одсто је посетило овај град за последњих девет месеци. Он је истакао да је уверен да ће полуострво привући пет милиона туриста до краја године.

Он је такође напоменуо да попуњеност комплекса кримских одмаралишта тренутно износи 36 одсто, што је пораст од 10 одсто у поређењу са прошлогодишњим подацима. Као пример Стрелбитски је навео одмаралишта у граду Сакију, где је број резервација скочио на рекордних 82 одсто.

Крим је постао једна од најпопуларнијих дестинација за туристе након присаједињења руског полуострва Русији у марту 2014. Ове године, туристичка сезона на Криму званично је отворена 1. маја.