Споразум о сарадњи Руског дома и Сава центра

18-10-2015 07:58:21 | | / vostok.rs |


Настављајући традицију успешне културне сарадње између Србије и Русије, ангажовањем Амбасаде Руске Федерације у Београду, Руски дом и Сава Центар су потписали Споразум о сарадњи у области културе, саопштила је Амбасада Русије у Београду.

„Циљ потписивања овог споразума је да се до сада ионако успешна сарадња ових значајних културних институција учини још интензивнијом и да се обогати разноврсним и разноликим програмима кроз наступ многобројних уметника, оркестара и хорова из Русије и да се нашој публици у још већој мери представи богатство културне баштине Русије“, пише у саопштењу.

Први пројекат у низу прославе Дана ослобођења Београда је ексклузивни догађај „World Music Concert“ у оквиру којег ће наступити велики Руски фестивалски оркестар националних инструмената „Терема“ са најлепшим етно мелодијама и ексклузивним солистима и гостима.

Руски фестивалски оркестар националних инструмената „Терема“ у Сава Центру наступиће са посебним гостима из других земаља, међу којима је и наш чувени трубач Дејан Петровић.

„Нашој публици представиће се изванредни уметници различитих нација на посебним националним инструментима, нудећи богатство музичке палете звука као што су арменијски дудук, јакутски кхомус, башкирски кураи, монголијски моренхур, јеврејски кларинет, руска контрабас балалајка“, наводи се у саопштењу.