Геј пропаганда у србским школама: Ђацима намећу и величају ЛГБТ “вредности”!

15-11-2013 03:45:40 | | Србин/ mojenovosti.com |

Геј лоби је ушао у србски образовни систем на мала врата. Редакцији „Србин инфо” јавило се неколико родитеља београдских и новосадских школа, који истичу да су њихова деца недавно била приморана да присуствују обавезном предавању о насиљу над припадницима ЛГБТ популације, на којима је чак и развијена геј застава у дугиним бојама!

- Предавање је организовано за ученике од петог до осмог разреда и то у организацији неког Београдског еколошког центра, а под покровитељством Секретаријата за образовање и дечију заштиту Града Београда. Предавање под називом „Нисам насилан, ја сам културан” је било ништа друго до геј пропаганда, јер се комплетно излагање против насиља свело управо на такозвану угроженост ЛГБТ популације. Најгоре од свега је то што је предавање спроведено, а да претходно родитељи нису обавештени, с обзиром на то да би готово сви својој деци забранили да присуствују овим часовима – каже за наш портал један од родитеља Милан Јанковић из Београда.
Родитељи се питају да ли је циљ овог предавања да се на мала врата у уџбенике убаце такозване геј вредности, као што је то недавно био случај у Војводини и да ли неко покушава да на подмукао начин преваспита нашу децу?
- У програму предавања „Нисам насилан, ја сам културан” се лукаво нигде не спомиње ЛГБТ популација, а у пракси, ђаци су највећим делом само о њима и слушали. Можете замислити како сам се осећао као родитељ, када сам сазнао да су у школи мог детета нама иза леђа спровели геј пропаганду? Мом детету су на овај начин нарушена верска права, јер није дужно да слуша о томе да су традиционалне и хришћанске вредности погрешне, а секс између два мушкарца нешто сасвим нормално – констатује наш саговорник.
Подсећамо да је покрет Двери недавно затражио да одмах буде повучен из употребе уџбеник којим се деци у школама у Војводини промовише хомосексуализам. Они су оценили да је увођење у Војводини пилот-пројекта “Здравствено васпитање о репродуктивном здрављу” директно кршење Устава Србије.
Двери су затражиле и да покрајински секретар за спорт и омладину Мариника Чобану поднесе оставку, а наводе и да Министарство просвете “не зна за уводње тог предмета и никада није одобрило спорни уџбеник”. У покрету тврде да је предмет уведен у школе у Војводини самосталном одлуком Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, без дозволе надлежних републичких органа.
У спорном “уџбенику” о сексуалном образовању се наводи да би “сексуално образовање требало почети у најранијем узрасту, односно још пре четврте године живота детета”, као и да је “хомосексуалност романтична или сексуална привлачност или сексуална активност према истом полу”…
Марија Маша Крстић