Лондон – јефтиније је одсести у хотелу него изнајмити стан

31-10-2015 06:11:34 | | / vostok.rs |


Према новом истраживању, цене кућа у Лондону достигле су свој врхунац, па је сада јефтиније живети у неком луксузном хотелу него закупити стан у престоници.

Изнајмљивање стана на Ист Енду сада може коштати и до 1.117 америчких долара недељно, што је много више у поређењу са боравком у хотелу са четири звездице, које износи око 375 долара за исти временски период.

Туристички сајт lastminute.com извршио је анализу ове бизарне ситуације у престоници Велике Британије, поредећи недељну кирију са боравком у луксузном хотелу.

Изнајмљивање станова у централном Лондону порасло је седам одсто у последњих годину дана — док су трошкови пали за скоро пет одсто.

С друге стране, предности боравка у хотелу свакако су врло добро познате свакоме од нас — нема пореза, не плаћа се струја, а увек је ту неко ко ће се побринути да нам постељина буде чиста и редовно мењана.

Неприступачност живота у Лондону више није шала. Откриће да је одседање у хотелу јефтиније не прија онима који су спремни да плате вртоглаво високу кирију у центру града.

Још једно недавно истраживање, које је спровела лондонска Привредна комора, показало је да трошкови живота и рада у Лондону прете да пољуљају његову репутацију „најбољег града на свету“.

Колин Стенбриџ, извршни директор коморе је рекао: „Морамо деловати брзо и ефикасно како бисмо осигурали да неуспех у овим фундаменталним областима не деградира углед који Лондон има у свету“.

Но, сада када је „тајна“ откривена помоћу истраживања туристичког портала — људи који раде у централном Лондону ускоро би ипак могли да се определе за боравак у неком од луксузних хотела на бази пуног пансиона, уместо да одвајају огромне своте за самосталан живот у луксузном стану.