Обустава летова за Египат уништава туристичке агенције

07-11-2015 10:30:54 | | / vostok.rs |


Многе туристичке агенције су се нашле у финансијским проблемима због обуставе летова за Египат, с обзиром на то да су по закону дужне да клијентима који су уплатили одморе врате паре.

Према руском законодавству, све туристичке агенције биће приморане да врате новац клијентима за нереализована путовања у Египат, изјавио је заменик председника руске Асоцијације за туризам Владимир Кантрович.

Он није могао да прецизира како ће се тренутна ситуација одразити на туристичке агенције, иако многе фирме због тога могу да банкротирају.

„Тренутно не постоји јасна слика како ће се ситуација о забрани летења у Египат одразити на туристички бизнис у Русији. Уколико цео терет падне искључиво на руске туристичке агенције, а египатска страна одбије да врати уплаћен новац, нашим агенцијама неће бити лако да изборе са трошковима“, рекао је Кантрович.

Са друге стране, вицепремијер Русије Аркадиј Дворкович рекао је да је питање трошкова туристичких агенција због новонастале ситуације једно од најважнијих и да се ради на проналажењу решења.

Он је прецизирао да је оформљен оперативни штаб који ће се бавити овим питањем како би се помогло оштећеним туристичким агенцијама.

Руске власти су обуставиле све летове ка Египту све док се не открије узрок пада руског путничког авиона А321 на Синајском полуострву.