ПРОМОЦИЈА ЗБИРКЕ ПРИПОВЕДАКА ПЕТРА МИЛАТОВИЋА ОСТРОШКОГ У БЕЧУ

03-12-2013 11:19:22 | | http://www.srboslov.info/kultura/knjizevnost/1256-u-b-cu-7-d |


Промоција збирке приповедака

Петра Милатовића Острошког у Бечу

У суботу 7. децембра 2013. године, са почетком у 19 часова, у галерији Хајнрих, Thaliastr. 12, биће промовисана најновија збирка приповедака РОЂЕНИ СТРАНЦИ аутора Петра Милатовића Острошког, члана Удружења књижевника Србије, Удружења књижевника Србије и аустријског удружења писаца, који је после објављивања ове књиге номинован за ПОВЕЉУ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО Академије Иво Андрић, која је у рангу француског Гонкура и немачког Гетеовог института!
Издавачи Милатовићеве збирке приповедака РОЂЕНИ СТРАНЦИ су Удружење књижевника „Поета“ из Београда и Србски културно-информативни центар. Рецензенти су Милица Бакрачиз Никшића и Жарко Миленићиз Брчког.
Петар Милатвић Острошки је један је од најплоднијих србских писаца у расејању који је објавио романе: Пасји синови, Надземље, Лов на Србе; збирке поезије: Слово о ријечима, Главограми, Реторика астралика, Науми и зауми, Сеобе путева, Испод небеских кандила, Врачева градина, Јеванђеље зла, Правословни родослов, збирке афоризма и епиграма Трпијада и Тумачи слободе; за публицистичка дела: За одбрану народа, У име народа, Протерана Србија, Србија није бестрагија, Wahrheit bleibt Wahrheit (Истина остаје истина), Очи у очи, Пророци говоре Србима, Тестамент тиранина Јосипа Броза, Злоупотреба Српства, Демонија ћутологија, Слобода у бункеру, Оптужујем, Verfinsterter Sonnenaufgang (Мрцајуће свитање), Уловљени ловци, Kommissare in Soutane - Kommunistische Spione in der serbisch-orthodoxen Kirche ( Комесари у мантијама-комунистички шпијуни у СПЦ), Die Auferstehung der Bestie (Васкрсење звери), у којима се Милатовић на аналитичан начин бавио србским националним питањем и наметнутим верско-националним грађанским ратом, као и бројним девијацијама које потресају савремено доба.
На промоцији најновије Милатовићеве књиге РОЂЕНИ СТРАНЦИ 7. децембра у Бечу биће уприличен и песнички караван на којем ће учествовати: Дарко Марков, Херман Стјепан Стојановић, Радиша Ђокић, Драгица Дмитровић, Даница Маринковић, Велибор Антанасијевић, Мирјана Магура, Славица Клајн, Зорка Ивановић, Драгица Пејић, Касијана Милошевић, Милинко Аметовић Бегановић, Драгана Петровић и на крају Петар Милатовић Острошки.

Славица Јовановић