Најутицајнија личност у медијима: Јован Милић направио сајт за безбедан нет

07-01-2014 05:53:38 | | / mojenovosti.com |

Ниш-- Ученици МТШ "15.мај" из Ниша, направили су сајт за безбедан интернет, који је изазвао бурне реакције код свих националних емитера. Оно што је занимљиво јесте да су момци, креатори овог сајта били гости емисије на америчком Дизни Каналу.

Такмичење "Сајт за безбедан интернет" је део едукативног програма "Безбедан интернет", којим Удружење професора информатике Србије, промовише и стимулише безбедно коришћење интернета и превенцију злоупотреба код деце путем интернета.

Међу пријављеним такмичарима је и тим из МТШ "15.мај", који чине Душан Стојиљковић и Јован Милић, иначе добитник највећег признања награде "11.јануар". Јован је такође, проглашен и најутицајнијом медијском личношћу, а иза њега налазе се Новак Ђоковић, Владе Дивац, Светлана Ражнатовић, Роберт Чобан и други. Сајт који су креирали ученици ове школе налази се на адреси:bezbedan-klik.tk. Сајт садржи јако пуно елемената, који помажу посетиоцима при коришћењу интернета.

" Идеја нам је да спојимо лепо и корисно. Често останемо после школе да допуњујемо информације на сајту. Трудимо се јако, а драго нам је и што то наши медији то увиђају и стално праве приче о нама"- изјавили су креатори сајта.

Оно што је занимљиво за овај сајт, јесте то да су креатори сајта гостовали на америчком Дизни каналу, који их је емитовао у јутарњој емисији "Уживо са Кели и Мичаелом". Интервју је био обављен преко друштвене мреже "скајп", а учесници су били одушевљени. Како кажу план им је да гостују и на још неколико тв станица и да наставе да убацују потребно градиво.

Све остале школе које желе да се пријаве, то могу урадити преко следећег линка:
http://takmicenjesbi.weebly.com/prijavni-list.html