СНИМА СЕ ФИЛМ „ИЗАБРАНИ“О УБИСТВУ ТРОЦКОГ

20-01-2014 10:03:15 | | / mojenovosti.com |

Тема убиства једног од организатира Октобарске револуције у Русији, Лава Давидовича Бронштајна Троцког (1879-1949 ), биће основа новог уметничког филма „Иабрани“ који ће се снимати у Мексику, јавља агенција Notiex.

„Овај филм ће бити веома интересанан имајући у виду да се још увек мало зна о мотивима због којих је Рамон Маркадер по налогу Стаљина убио Троцког 20. августа 1940.“ прецизирала је продуценткиња филма Моника Лосано, а пренела агенција Notimex.

Подсећамо да је Троцки пошто га је Сталјин протерао из Спвјетског Савеза стигао у Мексико као емигрант 30-их година прошлог века, после чега је више пута покушавао да пређе у САД, али никад није добио америчку визу.

Агент совјетских обавештајних служби ,Рамон Меркадер, убио је Троцког у његовом дому 20. августа 1940.

По речима продуценткиње филма Монике Лосано,филм о убиству Троцког снимаће се у копродукцији компанија из Мескика, Шпаније,Немачке и Француске, а радни наслов филма је „Изабрани „.

У овој фази аутри филма су заузети избором глумачке екипе, датум почетка снимања још није одређен, али се продуценткиња Лосано нада да ће фим бити завршен до краја ове, 2014. године.