Мадона, Бибер и Лопезова помажу Турској

13-02-2016 11:12:45 | | / vostok.rs |


Турско летовалиште Анталија намерава да позове Мадону, Џенифер Лопез и Џастина Бибера на отварање Међународне изложбе „EКСПО 2016“ како би надокнадило губитак који је изазван драстичним смањењем броја руских туриста у том месту.

Турско летовалиште Анталија намерава да позове Мадону, Џенифер Лопес и Џастина Бибера да присуствују отварању Међународне изложбе „EКСПО 2016“ како би туристички сектор у региону оживео, пише у извештају „Утицај руских санкција на економију Анталије и потребне мере“, саопштио је председник Привредне коморе Анталије Давут Четин, преноси Хуријет дејли њуз.

У њему Четин наводи да се летовалиште суочило са озбиљним финансијским проблемима због прекида односа са Русијом. Он је проценио да губици турске економије због „руске“ кризе износе између 8 и 9 милијарди долара.

„Изложба ’EКСПО 2016‘ која почиње у граду 23. априла треба да д ветар у леђа туристичкој грани привреде, на пример, да обезбеди новац за организацију концерата таквих светских звезда као што су Мадона, Џенифер Лопез и Џастин Бибер. То ће помоћи да се привуче пажња најважнијих тржишта за нас“, пише у извештају који садржи десет предлога како да се препороди туристички сектор земље.

Раније је министар културе и туризма Турске Махир Унал изразио наду да ће изложба „EКСПО 2016“ помоћи пољуљаној турској привреди.

„Она има одлучујући значај за нас. Организацијом тог догађаја бисмо могли да повратимо између 4 и 5 милиона руских туриста на наше тржиште“, рекао је он.