Један у милион: Близнакиње са различитом бојом коже

14-02-2016 11:06:06 | | / vostok.rs |


Једна Британка родила је близнакиње са различитом бојом коже. Вероватноћа да се овако нешто деси је један према милион.

Хена Јаркер, из околине Манчестера, изјавила је за Спутњик да је разлика у боји коже између близнакиња почела да се јавља неко време после рођења.

„Бебе су неко време након рођења имале исту боју коже, али су након три недеље почеле све више да се разликују, почевши од боје очију до боје коже“, рекла је Јаркерова.

Девојчица Анаја је наследила мамину светлу кожу и светле очи, док Мајла има тамнију пут, на оца Кајла Армстронга, који је мешане расе.„Обоје, и Кајл и ја, били смо шокирани када су девојчице почеле да се мењају“, истакла је она.

За разлику од једнојајчаних близанаца, који се рађају када се оплођено јајашце мајке подели на два једнака дела са идентичним генима, различити близанци се развијају засебно и узимају различите гене од сваког родитеља.

Јаркерова каже да девојчице које сада имају 10 месеци и даље имају сличне црте лица, као и да их углавном облачи у идентичну гардеробу.

Међутим, како каже, то не спречава људе да, када их виде на улици, постављају многа питања.

„Људи су изненађени када их виде и свашта питају, од тога да ли су оне заиста сестре, да ли су уопште у сродству, до тога да ли су то моја деца“, објашњава Јаркерова.