Украјинске евроинтеграције угрожене тоалет папиром

19-02-2016 11:26:05 | | / vostok.rs |


Једно приватно предузеће смислило је неконвенционалан начин да упозори холандске гласаче на ризике и могуће негативне последице Споразума о асоцијацији ЕУ и Украјине.

Компанија „Распоетин БВ“ намерава да потроши око 50.000 евра, које је добила од Владе, на прављење и дистрибуцију ролни тоалет папира на којима ће бити одштампани аргументи против Споразума.

Власник предузећа Рубен Марсман рекао је локалној телевизији „НОС“ да је он само један забринути грађанин који хоће да се чује и његов глас. Он је додао да иако ће већина тоалет папира бити дистрибуирана по продавницама, део ролни ће послати на неке „важне адресе“.

Та иницијатива није, у ствари, приватно финансирана, пошто је „Распоетин БВ“ једно од 72 правна лица којој је комисија задужена за предстојећи референдум доделила субвенције. Компанија је добила укупно 47.973 евра за производњу, транспорт и дистрибуцију ролни тоалет папира на којима ће бити одштампани аргументи против приступања Украјине Европској унији.

Холандија је једина земља ЕУ која још увек није ратификовала Споразум о асоцијацији Украјине и ЕУ.

Влада Холандије је одлучила да распише необавезујући референдум о Споразуму Украјине и ЕУ, пошто је 400.000 грађана потписало петицију да то питање буде стављено на гласање.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут