Ученици МТШ "15.мај" и званично Амбасадори

19-02-2014 01:11:00 | | / mojenovosti.com |

Ниш-- Јован Милић, један од 40 најутицајнијих личности у националним медијима заједно са својим друговима данас је предао акредитивна писма свом директору.

Амбасадори културе, је пројекат који организује Биоскоп Купина из Ниша, а за циљ има ширење културе. Јован Милић, Душан Стојиљковић, Душан Николић и Никола Стојановић су изабрани за Амбасадоре културе своје матичне школе. Они ће сваког понедељка имати пет минута културе, где ће промовисати догађаје актуелне за ту недељу. Иначе, поред ових функција ови момци многе друге награде, које су им омогућиле да буду део овог пројекта.

Питали смо Јована шта му значи да се нађе на листи најутицајнијих личности у медијима, а он одговара:

" Јако ми је драго што се налазим на тој листи. Са својих 17 година налазим се само пар места испод Новака Ђоковића, Ивице Дачића и других личности који су најутицајнији у медијима. Заиста, хвала на одабиру".

Будући да ће се понашати као прави амбасадори, они су данас у својој школи своја акредитивна писма предали директору Александру Стевановићу.

" Тако је, предали смо акредитивна писма. Од данас крећемо у акцију ширења културе. Сматрамо да амбасадори нису само они који шире културу, већ који шире и добра дела. Зато у наредном периоду спремамо нешто јако лепо о чему ће бити речи"- поручују ови млади момци.

Поред тога што ће држати минут културе у својим школама, они ће имати и пропуснице за сва културна дешавања у граду, али ће и слушати разне радионице, које ради ово удружење.

Млади амбасадори имаће мандант годину дана, након чега ће наредним амбасадорима постати ментори и помагати им у њиховим активностима. На тај начин директним учешћем и промовисањем културних догађаја постиже се вишеструк ефекат у образовању младих.


Из Ниша за портал: Д.Ц.