Од жице праве уметничка дела

26-02-2014 03:38:18 | | / mojenovosti.com |

Ниш-- Ученици Машинско- техничке школе "15.мај" из Ниша, поред бумеранга праве и бонсаи дрво од жица. Како кажу, производња је много лакша од производње бумеранга,али кажу да им то није битно, будући да ово раде ради дружења.

Ученици Машинско- техничке школе "15.мај" однедавно производе и бонсаи дрво направљено од бакарних жица. Петоро ученика у сарадњи са својим професором су недавно оформили и своје ученичко предузеће "Бонсаи" у оквиру кога имају за план пријављивање на регионално такмичење ученичких компанија.

" Тачно је да смо одлучили да бумеранг ставимо у други план! Од Аустралије смо стигли и до Кине. За ово такмичење смо припремили нешто несвакидашње и нешто што је јако занимљиво. Са бумерангом имамо у плану да се пријавимо на такмичење из социјалног предузећа."- прича Јован Милић, који иначе добитник највишег градског признања- награде "11.јануар".

Ученичко предузеће "Бонсаи" је једно од три предузећа, настало у оквиру "БВС групе", преко програма организације "Достигнућа младих у Србији". Како сами ученици кажу, док производе своје бонсаи дрво, пре свега се друже.

" Будући да производња овог производа не изискује пуно времена, више времена проведемо у причи, него ли у раду. Кроз програм организације "Достигнућа младих", чланови наше компаније се сваким даном све врше усавршавају"- наставља причу Јован, председник "БВС групе".

Иначе, да подсетимо ови ученици су од председника Скупштине града Ниша на поклон добили лап-топ рачунар, који су искористили за бољу промоцију своје компаније. На крају разговора, Јован је остао тајновит по питању детаља новог производа:

" Правимо бонсаи дрво, али да ли је оно само бонсаи дрво од жица или поред тога има нешто, веома, веома занимљиво сазнаћете ускоро"- закључује Јован.

Лаура, Јован, Душан, Немања и Вучко се сада напорно спремају не би ли све на регионалном такмичењу испало у најбољем могућем реду, а ми им желимо пуно среће!