Гаврановић хитно да смијени Новаковића

06-03-2014 02:18:48 | | агенције/ mojenovosti.com |

Штаб незадовољних демобилисаних бораца Војске Републике Српске /ВРС/ позвао је градоначелника Бањалуке Слободана Гаврановића да смијени Зорана Новаковића са мјеста начелника Ођељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја у Градској управи, јер је, како су навели, доказано да је био припадник "Зенги".

Члан Штаба незадовољних демобилисаних бораца ВРС Горан Томић рекао је да су те информације "потврђене од мјеродавних институција Републике Хрватске које су објавиле регистар бранилаца".
"Очекујемо најхитније објашњење и мјере, првенствено градоначелника Бањалуке /Слободана Гаврановића/, а у даљем њиховом наступу очекујемо оставке свих који су претпостављени и који су дозволили овакво нешто", рекао је Томић на конференцији за новинаре у Бањалуци.
Члан Штаба незадовољних демобилисаних бораца ВРС Жељко Дуцановић рекао је да је предсједник Борачке организације Пантелија Ћургуз за возача узео Мирослава Крајиновића, држављанина Хрватске, за којег је "доказано да му је сва породица са мајчине стране учествовала у хрватској војсци".
"Зар поред толико демобилисаних бораца ВРС са квалификацијом возача, који не раде нигђе, треба да буде неко плаћен који је био на супротној страни", запитао је Дуцановић.