„Ер Србија” лети и за Санкт Петербург

23-03-2016 09:23:52 | | / vostok.rs |

Национална авио-компанија "Ер Србија" уводи нову линију ка Русији. Први лет 18. јуна, потом редовно три пута недељно. Ред летења пажљиво осмишљен према потребама пословних путника и туриста


АВИОНИ "Ер Србије" ће од 18. јуна летети и до Санкт Петербурга. Национална авио-компанија најавила је да се још чека одобрење власти, али да се већ зна да ће се директни летови између српске престонице и другог по величини града у Русији обављати сваког уторка, четвртка и суботе. Путници ће летети авионом "eрбас А319", који има осам седишта у бизнис и 120 у економској класи.

- Увођењем летова за Санкт Петербург, један од најлепших градова Русије, успоставиће се нови ваздушни мост између наше две земље, који ће допунити постојеће летове за руску престоницу, Москву - рекао је Дане Кондић, генерални директор "Ер Србије". - Ред летења је пажљиво осмишљен како би омогућио пословним путницима и туристима из Русије погодне везе преко нашег матичног аеродрома у Београду ка кључним дестинацијама на Балкану и у јужној Европи, где имамо развијену мрежу летова.

Заинтересовани већ могу резервисати путовање на сајту "Ер Србије", а цена је од 232 евра у економској и 1.303 евра у бизнис класи.

- Готово 42.000 руских туриста је посетило Србију у 2015. години - навео је Кондић. - Процењује се да је вредност укупне трговинске размене између двеју држава током прошле године износила готово 2,5 милијарди долара. Ова линија представља одличну могућност да се учврсте везе у областима трговине и туризма.

ОД ОХРИДА ДО ЊУЈОРКА

Национална авио-компанија "Ер Србија" ће од јуна успоставити редовне директне летове између Аеродрома "Никола Тесла" и Међународног аеродрома "Џон Ф. Кенеди" у Њујорку. Осим ових далеких дестинација, "Ер Србија" уводи и летове за Охрид, а повећаће и број летова за Дубровник, Пулу и Тиват. За Дубровник ће "Ер Србија" летети сваког дана, а за Пулу ће имати пет летова недељно. Значајно ће бити повећан и број летова ка Тивту, јер ће их у летњој сезони бити чак 30 недељно.