ЕКСКЛУЗИВНО: У УКРАЈИНИ УБИЈЕН КООРДИНАТОР „ДЕСНОГ ПОКРЕТА „АЛЕКСАНДР МУЗИЧКО ЗВАНИ САША БЕЛИ

25-03-2014 12:41:46 | | / mojenovosti.com |

Како јављају руски медији и портали, један од лидера украјинског националистичког покрета „Десни сектор“Алексндар Музичко, познатији као Саша Бели, убијен је у Ровну ноћу између понедељка и уторка.
Русија је за Александром Музичком почетком марта расписала међународну потерницу и није још добила офцијелно саопштење о његовој смрти.
Координатор „Десног скетора „ у Западној Украјини, Александр Музичко, убијен је у Ровну, ноћу 25.марта , саопштио је на својој Facebook страници Александр Дониј, депутат Врхвне Раде.

„Тек што су јавили да су убили Сашку Билог, (Алексадра Музичка) у Ровном.Два аутомобила су пресрела његова кола, из којих су га избацили и затим преместила у своја .Затим су га избацили на земљу, руку прекрштених на леђима и испалили два метка у срце“ написао је депутат Врховне Раде ноћу између понедељка и уторка.
Према информацији Life News коју преноси Комерсант у данашњем броју (уторак, 25. март) , инциедент се догодио у 12 сати ноћу, али су верзије тог догађаја различите. Према једној верзији непозната лица су пресрела аутомобил којим се возио координатор „Десног покрета“, извукли га на улицу, поцепали му одело, да би се уверили да нема панцир и пуцали му пиштољем у груди .

Саша Бели је издахнуо од прострелних рана у срце.
По другој верзији, непозната лица су зграбила Музичка на улици, убацила га у кола, и кроз извесно време везаних руку га избацили на улицу и испалили у груди два револверска хица.
Представници „Десног сектора „ су за убиство Саше Белог већ оптужили припаднике МУП –а Украјине.

Подсећамо, да је почетком марта расписана међуанродна потерница за Сашом Белим због убиства руских војника у Чеченији.

У Украјини је Музичко такође био под истрагом због тога што је претуја тужиоца и то снимио на видеу.

„Интерфакс“ је јавио позивојаући се на структуре безбедоноснох служби , да руски МУП још није добио званичну потврду о у убиству човека са међународне позтернице , Алексндра Музичка.

Према томе , потерница расписана за оптуженим организатором злочиначке групе је још увек на снази.

Бранко Ракочевић