Демобилисани борци незадовољни висином борачког додатка

29-03-2014 12:06:18 | | агенције/ mojenovosti.com |

Исплата борачког додатка на годишњем нивоу за демобилисане борце бивше Војске Републике Српске у просјечном износу од 120 КМ за борце прве катогерије, којој су јучер предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Петар Ђокић дали велики значај у јавности, срамота је за Републику Српску, тврде из Штаба незадовољних бораца.

"Срамота је то и за руководство Борачке организације (БОРС) на челу са Пантелијом Ћургузом, који је партнер власти у о понижавању борачке популације", сматрају у овом штабу.
Када се износ који је исплаћен подјели на 12, то онда износи 10 КМ по мјесецу, па се питају чиме ли се то власт у РС-у јучер хвалила.
"Друго је питање категоризација према којој се исплаћује борачки додатак, па има оних који ову привилегију не заслужују, а на уштрб оних који су у унифорнми провели од првог до посљедњег дана рата, а не примају борачки додатак", наводе у саопштењу.
Штаб незадовољних демобилисаних бораца ће наставити да, како најављују, прати остваривање захтјева који су упућени са сва три одржана протеста незадовољних демобилисаних бораца.