Персија експрес - путовање од 21.000 долара

15-04-2016 08:59:32 | | / vostok.rs |


Нова саобраћајна линија Москва—Техеран коју организује приватна путничка агенција почеће да саобраћа 10. новембра.

Приватна туристичка компанија „Голден игл лакшери треинс лимитед“ (Golden Eagle Luxury Trains Limited) треба да отвори своју нову линију од Москве до Техерана, навела је компанија на свом веб-сајту.

Страни туристи ће моћи да започну путовање од Москве, до које ће стизати авионом да би учествовали у осамнаестодневном путовању „Персија и Пут свиле“.Два дана касније, воз ће напустити Москву и упутити се према казахстанском Бајконуру и узбекистанским градовима Ташкент, Самарканд и Бухару, а одатле ка Ашгабату и Мерву у Туркменистану у Средњој Азији.Очекује се да током 2016. и 2017. године буде организовано најмање пет оваквих путовања у оквиру програма „Персија и Пут свиле“, што би додатно повећало број туриста у Москви и Техерану.

Сматра се да је путовање возом од Русије до Ирана једно од најнеобичнијих и најузбудљивијих начина за пут преко Средње Азије и Блиског истока и, наравно, да је веома скупо.Цена за најјефтинију карту у овом возу, укључујући и цену хране и екскурзија, износи скоро 21 хиљаду долара.

Што се компаније „Голден игл лакшери треинс лимитед“ тиче, она је једна од водећих светских компанија за луксузна железничка путовања у средњој Азији, Источној Европи, на Блиском истоку и Русији. Почетком месеца њихов воз са 42 Американца и Европљанина стигао је у древни ирански град Исфахан.