Факултет политичких наука јавно пропагира независност Космета

06-04-2014 05:11:29 | | Васељенска/ mojenovosti.com |

Београд – На званичном сајту Факултета политичких наука Универзитета у Београду истакнут је позив учесника на Летњу школу безбедносне политике у организацији Форума за безбедносна истраживања Београд – Приштина – Тирана. У самом промотивном тексту којим се позивају учесници на горепоменуту манифестацију је више пута недвосмислено указано на независност јужне српске покрајине:

- позив је упућен младима из Србије, Албаније и Косова;
- анализирање повезаности питања безбедности и демократизације Србије, Албаније и Косова;
- превазилажење изазова у билатералним и трилатералним односима;
- повезивање будућих чланова безбедносних заједница Србије, Албаније и Косова;
- разматрање решења за изазове у сарадњи између Србије, Албаније и Косова;
- право учешћа имају држављани Србије, Албаније и Косова.
Из приложеног се види да се у промотивном тексту недвосмислено указује на независност самопроглашене квазидржаве Косово, а самим тим и крши Устав Републике Србије. Јавно осуђујемо кршење Устава Републике Србије и пропагирање независности јужне српске покрајине на званичном сајту Факултета политичких наука Универзитета у Београду.
Срамно је да високошколска установа чији је оснивач Република Србија и која школује будуће службенике државе Србије дозвољава отворено кршење Устава Републике Србије и пропаганду која има за циљ промоцију независности Косова на свом званичном сајту.
Позивамо студенте, ширу научну и стручну јавност, све грађане Србије да бојкотују ову манифестацију и да стану у одбрану Устава Републике Србије.
Удружење студената
Србски политички форум
Факултета политичких наука
Универзитета у Београду
Београд, 05. април 2014. године