Савети руског исцелитеља: Мушкарци, будите срећни уз...

28-04-2016 09:16:11 | | st-dialog.ru/ vostok.rs |


Популарни руски исцелитељ Генадиј Малахов нуди јединствени руски поглед на срећу и здравље мушкарца у модерном свету.

У разговору за независне руске новине „Свободна преса“, Малахов, промотер „народне медицине“, чувен у Русији и другим источноевропским државама по свом нетрадиционалном приступу медицини и здравом животу, каже да је одговор заправо веома једноставан, под условом да се придржавате неколико основних правила.

1. Вежбање

Прво и основно, каже овај шездесетдвогодишњак, ако човек жели да остане у форми — мора да се креће. Ово се може односити и на кратке шетње од 30-40 минута уз истовремену активност руку (као што је на пример стезање гуме за вежбање мишића руке).

„Оно што је ту најважније није раздаљина у километрима, већ време — не мање од пола сата. Такође, своју кућу сам претворио у мини-теретану, где „жонглирам“ бућице сваки други дан.

„Апсолутно је неопходно и правити паузу у раду на рачунару неким вежбама“, нагласио је Малахов.

„Најважније је не седети за компјутером сатима без устајања, већ се и физички активирати“.

2. Правилна исхрана

Поред вежбања, „народни доктор“ саветује свима да се не преједају и да се хране правилно. Важно је, каже он, јести поврће, и не заборављати нутритивне вредности пчелињих производа!

„На мом столу је увек такозвани пчелињи хлеб — мед и полен“.

За доручак, према плану овог промотера здравог живота, треба јести топле житарице, попут овсене каше или јечма. За ручак, посебно зими, он дан увек почиње пшеничним клицама, које имају велике залихе витамина.

Малахов такође упозорава на трикове произвођача хране.

„Како би смањили цену производње хране и продужили јој рок трајања, произвођачи у њу трпају свакојаке хемикалије. Због тога најчешће купујем на локалној пијаци. То је храна којој можете да верујетe“.

Руски исцелитељ саветује свима да, уколико имају могућности, посаде башту у сопственом дворишту.

„Ми у дворишту имамо вишње, брескве, крушке и јабуке. Моја супруга је у одређеним деловима засадила лековито биље и лук. Знате, ништа не може да се пореди са укусним соковима од воћа и бобица. Никакво увозно газирано пиће им није ни близу!“.

„Моја породица ретко једе хлеб. Уместо тога, кувамо пиринач. Јаја су такође изузетно важна намирница, пуна протеина. Њих једем ровита, као кајгану или пржена. Јаја су много важан део сваког доброг режима исхране“.

3. Лековита моћ среће

Једна од најважнијих тајни здравља и успеха, по мишљењу Генадија Малахова, јесте срећа, коју пре свега доноси занимљив посао.

„Још давно сам приметио исцелитељску моћ осећања среће“, рекао је он.

„Ја срећу црпим из посла. Волим свој посао. Не сматрам себе исцелитељем, како ме многи називају; више се бавим промоцијом здравог живота и превенције… Веома је важно да радите нешто што помаже другима и када вам то причињава задовољство“.

4. Значај превенције… И, наравно, народних лекова

Званична медицина данас, како је Малахов види, готово је у потпуности усмерена на тражење решења медицинских проблема када се они већ појаве, уместо да се фокусира на корен проблема. То је погрешан приступ.

„Такође сматрам да не смемо заборавити на опробане и тестиране народне лекове, посебно када се узме у обзир да су и многи фабрички лекови на бази лековитог биља. Сами медикаменти често су велики терет за тело и немају увек очекиване ефекте“.

Боље спречити него лечити, подсећа Малахов. Рецепт је веома једноставан и подразумева свакодневно вежбање, здраву исхрану и правилан ментални склоп.