Клизиште на Паприковцу: Станари страхују за безбједност породица

29-04-2014 07:04:37 | | atv/ banjalukalive/ mojenovosti.com |

Станарима Улице Војводе Синђелића, киша која пада данима, донијела је ноћне море. Од како је асфалтиран пут, жале се Јела и Бранко Стрика, кућа им се стално накривљују, степенице се одвајају, зидови пуцају.
Њихова кућа је саграђена прије 30 година и није било никаквих проблема. Али након што је прије три године изнад куће асфалтиран пут и изграђен потпорни зид, тврде, почео је хорор. Од тада је кућа склизнула за више од 10 центиметара.
„Кућа нам је деформисана, дјеца су у страху. Не д'о Бог земљотреса, а ми клизимо свакако", прича Јела Стрика.
За све је, тврде, крив лоше урађен одвод са пута, који сву воду усмјерава под куће. Сами су више пута покушавали да санирају оштећења, али узалуд, нове пукотине се стално појављују. Унутар кућа, још горе стање. Све се накривило, па врата, прозоре и ормаре морају везати, да се не би сами отварали. Ништа боље стање, тврде, није ни у комшијским кућама.
„Видили сте и сами како је унутра, који је пад куће, морао сам дизати паркете ударати нову глазуру, не знам шта да радим", каже Бранко Стрика.
У Градској управи смо сазнали да су њихове екипе изашле на терен и сагледале ситуацију. Када ће стићи и багери, нисмо успјели да сазнамо јер је, како нам је речено, већина стручњака Стамбеног одјељења је била на састанку.
Бранко и Јела Стрика, међутим више не могу да чекају. Уколико ускоро неко не реагује, најављују да ће да ангажују адвоката и имовину заштите на суду.