Никола Поплашен потенцијални предсједнички кандидат

04-05-2014 06:28:32 | | atv/ vijesti.in.rs/ mojenovosti.com |

Никола Поплашен, могао би да буде кандидат за Предсједника Републике Српске. Србска напредна странка Хаџи Јована Митровића, прва међу опозиционим партијама предложила је конкретног кандидата.

Уколико Савез за промјену прихвати њихов приједог, Поплашен ће на мјесто предсједника, овај пут као нестраначка личност, јуришати по други пут.
Тврди да се враћа да својим искуством успостави много боље односе са Србијом, али и да помогне у борби против криминала и корупције.

„Мрачна или сива будућност је Републике Српске, уколико се жестоко и темељито не окрене у борбу против свих врста криминала, корупције и разарање Републике Српске на тај начин. Огромна средства која би могла да буду потенцијал будућег развоја Републике Српске завршичла су у приватним џеповима“, каже Поплашен.

Поред добро познатрог лица бившег предсједника Српске, напредњаци су Савезу за промјене понудили и два нова. Бојана Ђокића и Владимира Милошевића, за које тврде да су стручњаци у економији и праву. Тврде да Србска са некомпромитованим и новим именима итекако има шансу.

„Кад је у питању борба против криминала, кад је у питању економски опоравак, кад е у питању јавна управа да про мјене једино и стински могу провести људи који нису оптерећени ратом, већ бољим животом, једноставно речено промјена генерације“, истиче Хаџи Јован Митровић.

Нешто веће странке из Савеза за промјене кажу да су мале шансе за Поплашенову кандидатуру. Предсједник ПДП а Младен Иванић тврди да поштује његов дигнитет, али да би борба за мјесто предсједника Српске и Предјешниство БиХ, требало да припадне највећој опозиционој странци, СДСу.

Предсједник НДПа, Драган Чавић тврди да ће се о свим приједлозима добро размислити. Никола Поплашен се на мјесту предсједника Српске задржао само четири мјесеца, од новембра 98, до марта 99, када га је са те функције смијенила међународна заједница.