Филе са Селаковићем и Стефановићем о поглављима 23 и 24

05-05-2014 07:21:11 | | Beta/ mojenovosti.com |

Европски комесар за проширење Штефан Филе разговарао је у понедељак у Београду са министрима правде и унутрашњих послова, Николом Селаковићем и Небојшом Стефановићем, о припремама за почетак преговора о Поглављима 23 и 24 која обухватају реформу полиције и правосдуја.

Како је саопштено из Министарства правде, Селаковић је рекао да је претходна влада Србије почела одредјене реформске процесе, али да је сада на новој влади да ради много озбиљније и одговорније.

Говорећи о спремности Србије за процес преговора са ЕУ, Селаковић је нагласио да су сва министарства посвећена евроинтеграцијама, али да су пред Министарством правде посебно велики изазови, јер се у оквиру његових надлежности налази Поглавље 23, са којим се отварају пали и затварају преговори.

Министри правде и унутрашњих послова су указали Филеу да ће ова два министарства убудуће велику пажњу посветити акционим плановима за преговарање поглавља 23 и 24, као и њиховој имплементацији, додаје се у саопштењу.

Филе је рекао да европске институције пажљиво прате активности које Србија предузима како би ускладила своје законодавство са правним тековинама ЕУ, и да су спремне, као и до сада, да пруже подршку Србији на њеном путу ка Европској унији.

Он је нагласио да реформске потезе које Србија буде чинила, а који се посебно односе на поглавља 23 и 24, морају имати позитиван ефекат на живот градјана Србије, додаје се у саопштењу.