Проблем у "дијелу корумпираних људи у МУП-у"

06-05-2014 04:08:31 | | СРНА/ mojenovosti.com |

БАЊАЛУКА - Србска демократска странка /СДС/ саопштила је поводом случаја Техничко-ремонтног завода /ТРЗ/ у Братунцу да је Полицијска станица у овом мјесту увијек била на висини задатка и као једна од најбољих у Србској служи на част и углед полиције, али да је "проблем у оном дијелу корумпираних и политички контролисаних људи у МУП-у Српске".
"Умјесто што пишете демантије којима потврђујете наше наводе, било би боље да се позабавите оним људима из МУП-а који несавјесно раде свој посао, чиме наносе штету и МУП-у и цјелокупном друштву", поручују из СДС-а поводом реаговања МУП-а на наводе посланика СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александре Пандуревић у вези са крађом у ТРЗ-у у Братунцу.

Из СДС је оцијењено да је "срамотно" да се у демантију МУП-а наводи да је "у вези са овом крађом извршен увиђај, да није било трагова провале и да није утрврђено ко је извршилац овог кривичног дјела".

У интересу јавности би било да МУП саопшти ко је одговарао на основу осталих извјештаја о почињеним кривичним дјелима у Ремонтном техничком заводу, односно која оптужница је подигнута, додаје се у саопштењу.

МУП Српске јуче је оштро осудио и оцијенио као неистините наводе Пандуревићеве од прије два дана, која је рекла да је у заводу у Братунцу "украдено двије тоне бронзе", те да је МУП примио бројне кривичне пријаве које су поднијели радници, али ни на једну од њих није реаговао, као ни министар индустрије, енергетике и рударства Српске Жељко Ковачевић.