Мали: Парада поноса 19. маја - ако је буде

07-05-2014 01:40:46 | | / mojenovosti.com |

Oд процене надлежних органа зависи да ли ће Парада поноса заказана за 19. мај тада бити и одржана, каже градоначелник Београда Синиша Мали. У Градској управи и предузећима која јој припадају промениће се радно време почевши од понедељка, рекао је Мали.

Када надлежни кажу да ли ће се одржати Парада поноса, ја ћу одлучити да ли ћу ту бити присутан или не, рекао је Мали новинарима у дому за децу и омладину "Дринка Павловић", после уручивања музичке опреме за дом.

Мали је најавио да ће од понедељка и у градским службама бити промењено радно време пошто је данас потписао одлуку да рад почиње у 7.30.

"У Градској управи и предузећима која индиректно припадају Градској управи промениће се радно време почевши од понедељка", рекао је Мали, преноси Бета.

Истакао је и да грађани могу очекивати другачије понашање и однос Града Београда, јер ће секретаријати сваки дан, цео дан, примати грађане и ускоро ће бити објављена сатница где и како грађани могу да се обрате секретаријатима за помоћ.

"Превасходно говорим о секретаријатима који су релативно спори у односу на проблеме грађана, као што су секретаријати за легализацију и урбанизам. Очекује се и да од следеће недеље сваки члан Градског већа буде једном месечно на располагању грађанима цео дан. Грађани ће моћи да се најаве и изнесу свој проблем који ћемо ми почети да решавамо", рекао је Мали.

Мали је поновио да уштеде у социјалним давањима најтеже падају градској власти, која покушава да оно што има потроши на прави начин.

"Желимо да спречимо многе злоупотребе које су се раније догађале и да новац иде онима којима је потребан. Штедећемо на свим нивоима, службени аутомобили, дневнице, плате одборника... Претходна власт је водила нелогичну политику, па је Београду сада доспело 10,1 милијарди динара обавеза које нема одакле да плати. Немамо другог избора, морамо да прво да платимо заостале дугове и трошимо мање", рекао је Мали.

Мали је додао да је штедња привремена мера до краја ове године, када ће бити размотрени ефекти штедње и свако давање из буџета.

Градоначленик Београда је истакао да пројекат "Београд на води" напредује на више поља.

"На пољу урбанизма убрзано се ради и припремају се плански документи како би крајем ове и почетком следеће године почела градња.

"'Железнице Србије' измештају шине и то ће бити урађено за неколико месеци. Реновирање старе задруге (зграде бившег Геозавода) се приводи крају и очекујемо свечано отварање у јуну", рекао је Мали.

Поновио је да ће у тој згради бити продајни и изложбени центар "Београда на води", где ће грађани моћи да виде макету величине пет и по метара пута три метра и како ћемо и шта да градимо.