Одбрана најављује жалбу Европском суду за људска права

07-05-2014 01:46:31 | | / mojenovosti.com |

Одбрана власника компаније "Делта холдинг" Мирослава Мишковића најавила је да ће Европском суду за људска права поднијети представку због прекомјерног оптерећења Мишковића у поступку који се води против њега.
Мишковићев бранилац Зденко Томановић рекао је новинарима у паузи суђења да је жалба у припреми и да ће бити поднијета сљедеће седмице.

Он је подсјетио да је Мишковић био у притвору седам мјесеци, да је за одбрану са слободе положио 12 милиона евра, да му је блокирано 40 милиона евра имовине и да му се не дозвољава да путује у иностранство.

Томановић је навео да је мјера, према којој се Мишковићу не дозвољава путовање у иностранство, прекомјерна чак и за праксу домаћих судова. Према његовим ријечима, то није уобичајено чак ни кад је ријеч о окривљенима за много тежа кривична дјела.

Мишковићев адвокат је изразио очекивање да ће Европски суд разматрати њихову жалбу и да ће је позитивно ријешити, с обзиром на његову и праксу других судова у Европи.

Претходно је данас на суђењу Томановић најавио да подноси жалбу на рјешење којим је Мишковићу за још три мјесеца продужена мјера одузимања пасоша и забрана напуштања боравишта.

У Специјалном суду у Београду данас је настављено суђење Марку Мишковићу, власнику "Нибенс групе" Милу Ђурашковићу и још осморици оптужених за малверзације са путарским предузећима.

Мирослав Мишковић поново је данас замолио Тужилаштво за организовани криминал да преиспита оптужницу против њега за злоупотребе са путарским предузећима, истичући да он и даље не разумије за шта му се суди.

"Нису путарска предузећа пропала за 3,3 милиона евра позајмице `Нибенс групи`. Пословали смо са добити од 40 милиона, да смо хтели извлачили би нешто тада", рекао је Мишковић на суђењу.

Мишковић је затражио од суда да "се преиспита случај", јер, како је навео, има пуно обавеза, а мора да сједи у суду.