Кнежевић: Чувати Републику Српску и успомену на славну ВРС

07-05-2014 08:45:20 | | / mojenovosti.com |

БАЊАЛУКА - Командант Трећег пјешадијског /Република Србска/ пука Оружаних снага /ОС/ БиХ бригадир Рајко Кнежевић поручио је да србски народ мора чувати Републику Српску, те успомену на славну Војску Републике Српске /ВРС/.
"Ми јесмо промијенили униформу, али нисмо промијенили главу и душу. Остајемо још јаче одани свом народу и његовању његове и традиције ВРС", истакао је Кнежевић данас у бањалучкој касарни "Козара" на пријему који је уприличен поводом обиљежавања 12. маја - Дана ВРС и Трећег пјешадијског /Република Србска/ пука ОС БиХ.

Кнежевић је рекао да ће ове године први пут заједно у касарни "Козара" у Бањалуци 12. маја бити обиљежен Дан ВРС, Трећег пјешадијског /Република Србска/ пука ОС БиХ и Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата.

Пријему су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, министар унутрашњих послова Републике Српске Радислав Јовичић, предсједник Борачке организације Републике Српске Пантелија Ћургуз, предсједник Републичке организације породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић, представници невладниних организација проистеклих из одбрамбено-отаџбинског рата, те свештеници Српске православне цркве.

Након пријема, у Клубу ВРС отворена је изложба ратне фотографије из одбрамбено-отаџбинског рата с циљем евоцирања ратних успомена и подсјећања на значај и улогу коју је ВРС имала у стварању и одбрани Републике Српске.

Отварајући изложбу ратне фотографије, министар Ђокић рекао је да је ВРС имала велики значај у стварању, одбрани и развоју Републике Српске.

Ђокић је подсјетио на одлучност србског народа, који је у цијелости стао уз своју војску и своје институције, чијим је дјеловањем и жртвовањем настала и одбрањена Република Србска.

За допринос организовању ратне изложбе, командант Трећег пјешадијског /Република Србска/ пука додијелио је грб пука министру Ђокићу, директору Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица Милораду Којићу, команданту касарне "Козара" бригадиру Радовану Илићу, те захвалнице ратним фоторепоретерима.

Изложба је организована уз подршку Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске, Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих лица, Борачке организације Републике Српске, ратних фотографа и бораца.