Држава ће изаћи из медија

08-05-2014 04:18:49 | | Бета/ mojenovosti.com |

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће се држава повући из власништва у медијима, као и да ће пре летње паузе бити донети закони из медијске области.

"Апсолутно. То је мој концепт", рекао је Вучић београдском Недељнику на питање да ли ће се држава повући из медија.

"Ја видим сад притисак, сви хоће да држава остане у медијима. Зато што нису способни да иду на тржиште. Ма, не занима ме. Сви у приватни сектор", рекао је Вучић.

На питање о саопштењу Српске напредне странке (СНС), чији је председник, у којем су изнете критике на извештавање Радио-телевизије Србије и то у дану када је бирана влада у Скупштини, Вучић је рекао да је био "врло глупо изабран дан" за објављивање тог саопштења.

"На дан када сам ја давао експозе било је бесмислено да се издаје било какво саопштење. Ја сам разговарао с људима из информативне службе (СНС) после тога и рекао то. Разумем њих, али од тога су медији направили као да је не знам шта у питању", рекао је Вучић.

Он је додао да је ово "једина власт која на РТС није променила ниједног новинара, ни уредника", "најпоштенија власт у најпоштенијем односу".

"Ја и подстичем и молим да наставе са својим критичким расположењем зато што нас то поправља и чини нас бољим. А што се тиче моје странке, ми ћемо водити рачуна о томе и каква саопштења шаљемо и ја не мислим да је ту било било каквих претњи, било каквог угрожавања слободе медија", рекао је Вучић.
http://mojenovosti.com/korisnik/index2.php?option=btg_dodaj_novost