Стара планина све посећенија дестинација

08-05-2014 04:31:07 | | Таnjug, фото: Tanjug/Александар Ћирић/ B92/ mojenovosti.com |

Очекује се да овогодишња туристичка сезона на пиротском делу Старе планине буде успешнија од прошлогодишње, током које је остварено 1.005 ноћења, с обзиром на то да већ сада влада велико интересовање туриста за боравком на једној од најлепших србских планина.

"Летња сезона смештаја на Старој планини увелико траје, и још од ускршњих и првомајских празника влада велико интересовање туриста из земље и иностранства. Током овог месеца попуњени су готово сви смештајни капацитети у селима Рсовци и Дојкинци на Старој планини", изјавио је данас Тањугу директор Туристичке организације Пирот, Братислав Златков.

Углавном, како каже, долазе породице из читаве земље, а има и много најављених група планинара, истраживача, студената и уопште заљубљеника у природу.

Златков додаје да се 31. маја на Старој планини први пут одржава Женска авантуристичка трка, а средином јуна и авантуристичка трка намењена најспособнијима и најиздржљивијима "24 сата Копрена".

"Такође, од ове године први пут ће старопланински водопади, на чијем обележавању и уређењу приступних путева увелико радимо, бити саставни део летње туристичке понуде хотела Фалкенстеинер на Старој планини, на Бабином зубу", каже Златков.

Поред обиласка водопада, у понуди ће бити и ловне и риболовне туре, као и једнодневни излети. "Већ од понедељка крећемо и са санацијом пута од Бабиног зуба до села Топли До, у дужини од десет километара, како би омогућили несметану организацију ових тура", најавио је Златков.