Шарапова дисквалификованa на две године, не иде у Рио

09-06-2016 09:38:11 | | / vostok.rs |


Руска тенисерка Марија Шарапова кажњена је са две године суспензије због позитивног теста на допинг и недозвољену супстанцу — мелдонијум.

Међународна тениска федерација казнила је Шарапову, која је била на привременој суспензији од марта, јер је у јануару на Аустралијан опену била позитивна на мелдонијум.

Шарапова је ту супстанцу користила од 2006. године, али се она нашла на листи недозвољених од 1. јануара ове године. ИТФ је навео да казна почиње да тече од 26. јануара, што значи да би спорту могла да се врати у фебруару 2018. године, када ће имати 31. годину.

Сама Шарапова написала је на својој фејсбук страници да намерава да се жали на одлуку о дисквалификацији Спортском арбитражном суду.

„ИТФ је потрошио много времена и ресурса да докаже да сам намерно прекршила антидопинг правила, и као резултат тога суд је дошао до закључка да нисам. Требало би да знате да је Федерација суду тражила моју дисквалификацију која би трајала четири године, али је захтев одбијен“, наводи Шарапова.

Победница пет гренд слем турнира Марија Шарапова је 7. марта на специјално организованој конференцији за штампу рекла да је добила обавештење да су у њеном допинг узорку узетом током наступа на Отвореном првенству Аустралије нађени трагови мелдониума.