„Бања Врућица“ има потенцијал за западно тржиште

28-06-2014 12:48:16 | | СРНА/ capital.ba/ mojenovosti.com |

Принцеза Катарина Карађорђевић посјетила је синоћ Здравствено-туристички центар /ЗТЦ/ „Бању Врућицу“ код Теслића, за који је рекла да има квалитетног потенцијала који се може понудити западном тржишту.

Током разговора са директором ЗТЦ „Бања Врућица“ Александром Радошевићем иницирана је могућност да буду успастављени контакти када је ријеч о туристичкој понуди између Републике Српске и Велике Британије, на чему је најављен заједнички рад у наредном периоду.

Принцеза Катарина изразила је жељу да поново посјети Републику Српску у наредном периоду, када ће бити конкретније разговарано о одређеним областима привредног повезивања.

Радошевић је након презентације и обиласка Хотела „Кардиал“, коме су присуствовали министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић и одборници у Скупштини града Добој Срђан Тодоровић /СП/ и Сања Вулић /СНСД/, изразио задовољство одушевљењем принцезе Катарине бањским коплексом и могућношћу доласка британских гостију.

Радошевић је навео да су при крају радови на изградњи отворених базена у вриједности од око два милиона марака и да ће базени почети са радом у првим данима јула, чиме „Бања Врућица“ заокружује понуду рекреативног програма.

Принцеза Катарина посјетила је јуче и Бањалуку и Добој.