Ускоро "Златне руке Поткозарја"

03-07-2014 12:44:57 | | СРНА/ capital.ba/ mojenovosti.com |

У Приједору ће 24. и 25. јула, осми пут, бити одржана манифестација „Златне руке Поткозарја“, најавила је данас директор Туристичке организације града Амира Ганић.

„Ова манифестација окупиће ствараоце народних рукотворина, чланове културно-умјетничких друштава, удружења жена, етно-радионица и других организација, као и појединце који се баве израдом рукотворина и који представљају аутентичност Поткозарја, умјетност, обичаје, старе занате и етно-насљеђе“, рекла је Ганићева на конференцији за новинаре у Приједору.

Она је навела да ће због поплава које су у мају задесиле и Приједор овогодишња манифестација бити нешто скромније организована него претходних година и да неће бити наградног фонда за оригиналност експоната и уређеност штандова.

Према њеним ријечима, манифестација ће задржати изложбено-продајни карактер, на иницијативу самих излагача, с циљем да се традиција не прекине и да подстиче даљи развој ове врсте стваралаштва.

„Већ имамо десетак пријављених излагача, а пријаве се могу попунити у просторијама Туристичке организације града до 20. јула. Све додатне информације могу се добити путем телефона 052/243-030 или имејла инфо@виситприједор.цом“, додала је Ганићева.

У оквиру „Златних руку Поткозарја“ биће изложене фотографије пристигле на први конкурс Туристичке организације за избор најбоље туристичке фотографије урађене на подручју града, која ће се користити за промоцију туристичких вриједности и представљати град као туристичку дестинацију.

„Конкурс је био отворен од 28. марта до 30. јуна ове године. Имамо 12 кандидата и представићемо њихове радове на малом градском тргу, а додјелу награда најбољима организоваћемо накнадно“, најавила је Ганићева.

Организатори „Златних руку Поткозарја“ су приједорска Туристичка организација и град Приједор.