"Љето на Врбасу" сутра и 27. јула

12-07-2014 01:06:40 | | СРНА/ capital.ba/ mojenovosti.com |

Манифестација „Љето на Врбасу“, коју организује Туристичка организација града Бањалука, биће одржана сутра и 27. јула на градском мосту и плажама на обалама Врбаса.

Директор Туристичке организације града Бањалука Остоја Барашин рекао је да посјетиоце, осим традиционалних скокова са градског моста, чувене „Врбаске ласте“, сутра очекује и такмичење у припремању котлића, такмичење у спортском риболову, али и добар забавни програм.

Барашин је рекао да се ове године за најљепши скок са градског моста борити око 20 најбољих скакача из Републике Српске, БиХ и региона.

Он је рекао да ће први пут у оквиру манифестације бити одиграна ватерполо утакмица, која је планирана за 27. јули, када ће бити одржана и трка кајак и дајак чамаца, избор најљепшег дајака, наступ ронилаца и спасилаца Ронилачког клуба „Бук“ и додјела награда и признања.

Он је рекао да лоши временски услови отежавају одржавање ове традиционалне манифестације, што ће утицати и на посјету.

„Ипак вјерујем да ће грађани изаћи на обале ријеке Врбас и уживати у програму који смо припремили“, рекао је Барашин.

Он је додао да је посјета туриста Бањалуци, послије значајнијег мајског пада броја посјета, у јуну значајно побољшана.

„Вјерујем да ће посјета туриста бити изнад прошлогодишњег броја и да ћемо успјети извући мајски пад“, рекао је Барашин и додао да су најбројнији туристи из Србије, Хрватске, Словеније, Аустрије и Њемачке.

Према Барашиновим ријечима, Бањалуку су организовано поредством туристичких организација из региона посјетили и туристи из Црне Горе, Италије и Холандије.

„Бањалука као град који има традицију и историју занимљива је за посјетиоце, па стога туристима нудимо обилазак града, културно-историјских споменика, вјерских објеката, али и упознавање обичаја и традиције“, рекао је Барашин.

Он је навео да је велико интересовање туриста за авантуристички туризам и рафтинг.

„Европско првенство у кајаку и кануу на брзим водама, које почиње 16. јула, наговјештава долазак значајног броја не само спортиста него и туриста“, рекао је Барашин.