ЕП у ватерполу: Србија убедљива на старту

14-07-2014 08:05:47 | | Б92, фото: Starsport/ mojenovosti.com |

Репрезентације Србије на убедљив начин започела је одбрану злата на Европском првенству, пошто је у првом мечу групе Б славила против Француске – 16:5.

Наши момци бране злато освојено у холандском Ајндховену пре две године.

Победа 'Делфина' ни у једном тренутку није долазила у питања, јер су наши момци на полувреме отишли са великих пет голова предности, да би до краја меча само само увећали предност и на крају забележили убедљив тријумф.

Најефикаснији у нашој екипи био је Слободан Никић са четири дата гола.

'Делфини' се налазе у групи Б, заједно са Хрватском, Немачком, Шпанијом и Мађарском.

У првом мечу дана, Хрватска је са 10:5 била боља од Немачке, док се у 20 и 45 састају Шпанија и домаћин Мађарска.

Обе селекције су нешто спорије ушле у меч, да би после промашаја с обе стране, Србија преузела контролу и почела да прави разлику. Најпре је Филип Филиповић лепим шутем донео предност, да би Душан Мандић већ у следећем нападу дуплирао вођство.

Наставили су наши у истом ритму, а до краја прве четвртине било је убедљивих 4:1. Слободан Никић је дивну асистенцију Николе Рађена претворио у погодак, док је четврти погодак био дело Живка Гоцића са дистанце. Једини гол за Французе постигао је Камарас.

Почетак друге деонице донео је неколико грешака и промашаја с обе стране, да би Французи искористили непажњу наше одбране и смањили на 4:2, али је Филиповић већ у наредном нападу вратио нашој селекцији три гола предности.

Убрзо је било 7:2, да би се тим резултатом отишло на полувреме. Шести гол постигао је Мандић, док је коначан резултат првог полувремена поставио Милан Алексић.

Почетак другог дела игре донео нам је нове 'празне' минуте, да би Душко Пјетловић лепим голом из окрета прекинуо пост, Никић је повисио на 9:2, а Андрија Прлаиновић поставио коначних 10:2 за крај четвртине.

Последња деоница није превисе узбуђења, обе селекције играле су растерећено, како је питање победника већ било решено. Ипак, ни то није помогло Французима до ублаже пораз, па је наша селекција на крају славила са убедљивих 16:5.

Наредни меч Србија игра са Немачком.