У недјељу наставак манифестације „Љето на Врбасу“

24-07-2014 03:02:07 | | СРНА/ capital.ba/ mojenovosti.com |

Туристичка организација града Бањалука најавила је за недјељу, 27. јули, други дио традиционалне спортско-културне манифестације „Љето на Врбасу“.

Директор Туристичке организације града Бањалука Остоја Барашин рекао је да ће први пут у оквиру манифестације бити одиграна ватерполо утакмица, која је планирана за 14.00 часова, те најавио трку кајак и дајак чамаца и избор најљепшег чамца.

„Програм ће употпунити наступ ронилаца и спасилаца Ронилачког клуба `Бук`, а у вечерњим часовима планирана је додјела награда најбољима“, прецизирао је Барашин.

Он је навео да ће планиране активности бити одржане код Градског моста и на обалама Врбаса, додајући да су метеоролози за недјељу најавили промјењиво вријеме са више сунчаних интервала.

„Вјерујем да неће бити пљускова у вријеме програма, те да ће грађани изаћи на обале Врбаса и уживати у програму који смо припремили“, рекао је Барашин.

Он је додао да је посјета туриста Бањалуци, послије знатнијег пада посјета у мају, у јуну побољшана.

Барашин каже да се ових дана очекују статистички подаци о посјетама туриста у јуну, додавши да су хотелијери задовољни посјетама у јуну који је, према њиховој оцјени, знатно бољи од априла и маја.

„Уз стандардне туристичке догађаје и активности, било је манифестација културе и спортских догађаја који су додатно привукли туристе. Вјерујем да ће јуни и јули заиста поправити лошију ситуацију у априлу и мају која је условљена поплавама“, напоменуо је Барашин.

Он је додао да су најбројнији туристи из Србије, Хрватске и Словеније. „Имамо побољшан тренд доласка туриста из Словеније, имамо посјета туриста из Италије, Аустрије и Њемачке, као и из прекоокеанских земаља“, рекао је Барашин.

Он је истакао да је Бањалука, као град који има традицију и историју, занимљива за посјетиоце, те се стога туристима нуди обилазак града, културно-историјских споменика, вјерских објеката, али и упознавање обичаја и традиције.

Барашин је навео да је велико интересовање туриста за авантуристички туризам, који је, према његовим ријечима, носећи туристички производ Бањалуке.