Мећавник: Представом Атељеа 212 „Деца радости“ свечано затворен Први јесењи позоришни фестивал Емира Кустурице

21-11-2016 08:59:29 | | Фото: Милош Цветковић/ vostok.rs |


Први јесењи позоришни фестивал Емира Кустурице свечано је затворен синоћ на Мећавнику представом „Деца радости“ у продукцији Атељеа 212 у Београду, рађене по тексту Милене Марковић и режији Снежане Тришић.

У препуној сали, публика је после представе двоминутним аплаузом поздравила глумачки ансамбл Атељеа 212 у коме су били Горица Поповић, Исидора Минић, Милица Михајловић, Катарина Жутић, Миодраг Крстовић, Марко Гверо, Радмила Томовић, Бојан Жировић али и млађи део позоришне екипе коју су чинили Марко Грабеж, Миодраг Драгичевић, Милица Трифуновић и Јована Гавриловић.

Два часа пре почетка представе, у театру „Ноам Чомски“ одржана је радионица позоришне режије Милана Нешковића и Снежане Тришић, док је у послеподневним часовима изведена представа „Плеј Стриндберг“ у продукцији Факултета уметности у Косовској Митровици и у режији Јовице Павића. Представа је изазвала велико интересовање посебно млађег дела публике, с обзиром да су студенти (два глумца и једна глумица) играли савремену поставку романа који је написан у прошлом веку.

Тогом два дана Првог јесењег позоришног фестивала, театар на Мећавнику посетило је више стотина људи, међу којима су биле и бројне познате личности из света позоришта, филма и новинарства, попут Љиљане Смајловић, Оље Бећковић, Бранимира Брстине, Зорана Цвијановића и многих других.

Да подсетимо, организатори су за наредну годину најавили и такмичарски карактер фестивала, али и већи број студентских и професионалних вечерњих представа на Мећавнику.

Анђела Андрић,
Искра