Објављени детаљи убиства Тијане Јурић

07-08-2014 03:20:53 | | РТРС, фото: РТРС/ mojenovosti.com |

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић потврдио је да је Драган Ђурић, настрадалу Тијану Јурић прво ударио аутомобилом.

По ријечима министра Стефановића, месар Ђурић који живи у Сурчину је ударио Тијану својим возилом, пришао јој кад је тражила помоћ, ухватио је за врат, увукао, одвезао у мјесто код Сомбора, убио и закопао.

На конференцији за новинаре поводом убиства петнаестогодишње Тијане Јурић из Бајмока код Суботице, Стефановић је рекао је да ће се тек утврдити, након обдукције, да ли је она била и силована.

''Тијана и убица нису се познавали. Када смо га пронашли, он је нормално сјекао месо, дакле потпуно одсуство кајања'', рекао је министар и додао да је Ђурић одмах послат на полиграфско тестирање гдје је "пао на свим питањима".

Он је додао да је дјевојчица била ударана, и да јој је скинуо одјећу, преноси Б92.

"На жалост испуниле су се наше најгоре слутње... Полиција је јуче ухапсила монструма који је починио ово дјело... Због оваквог монструма и дјела некад ми је жао што је Србија укинула смртну казну", рекао је Стефановић.

"Као родитељ и министар очекујем да ово прође са најтежом могућом казном, а разговараћу и са министром правде о томе", рекао је Стефановић.

Истрага је досад показала да убица није имао саучесника, а министар је истакао да ухапшена особа "није показивала никакве знаке кајања".

"Када смо утврдили о коме се ради, започели смо опсервацију у касним преподневним сатима, а он се налазио у својој месари, сјекао месо, понашао се као да се ништа није десило. И у даљем току дана било је примјетно потпуно одсуство било каквог кајања, било каквог људског понашања", рекао је министар.

Он је додао да је дат налог да се лице приведе иако није давао знаке да је сумњив, надајући се да ће Тијана бити пронађена жива у његовој кући.

Ухапшени је испитан и на полиграфу, гдје је пао на свим питањима, а у наставку обраде признао је монструозни чин и одвео полицију до мјеста гдје је било тијело.

"Није од раније познавао Тијану, није било међусобне комуникације и, без намјере да олакшавам, не можемо да тврдимо да је ово данима припремао, иако не кажем да није припремао тог дана", рекао је министар.

Министар је рекао да је осумњичени за свирепо убиство имао неке мање преступе, али ништа слично овоме, а додао је и да је у питању веома крупан човјек, око два метра висине и стотину килограма тежине.