Др Даница Грујичић: НАТО злочиначка организација с планом уништавања једног народа

01-02-2017 06:30:23 | | Професор др Даница Грујичић, неурохирург, начелник Одељења з |


Професор др Даница Грујичић, неурохирург, начелник Одељења за неуроонкологију Клиничког центра Србије и редовни професор на Медицинском факултету у Београду, објавила је на својој ФБ страници анализу последица НАТО бомбардовања СР Југославије, указујући на НАТОпланско уништавање једног народа.

Преносимо саопштење др Данице Грујичић у целости:

Заиста се захваљујем свима вама који сте помогли да се ова тема рашири у јавности и што се у ових последњих 2, 3 месеца ова тема отворила у јавности. Јако је важно да грађани схвате шта се тада дешавало и да ово није само политичка прича бити у НАТО или не. Ово је питање здравља и планског уништавања једног народа. Још једном вас молим да ПОДЕЛИТЕ овај видео како би га што више људи видело.

Овде се не ради о мом личном ставу да ли сам за НАТО или не. Наравно да сматрам да је НАТО злочиначка организација која је у несрећила народе широм света од Србије до Авганистана и иза себе није нигде оставила ред и поредак већ беду, болести, смрт и рушевине. Овде се ради о томе да као лекар имам обавезу да говорим и да се трудим да се установи истина о последицама бомбардовања. Већ четири године идемо по градовима и држимо трибине, и тек сада се ова тема појавила у јавности, очигледно тада није било време да се покрене та тема у медијима. И овом приликом се захваљујем свим новинарима на храбрости да причају и пишу о овој теми. Ово је најважније због младих јер њима остављамо земљу. Ако нисмо били одговорни према себи будимо барем према њима.

ШТА ДАЉЕ - Ово је само први корак у отварању овог питања јавности. Покренућемо серију трибина по свим градовима у Србији где желимо да упознамо грађане са последицама НАТО бомбардовања. Оно што ће група угледних стручњака тражити од државе је да формира НЕЗАВИСНУ комисију (у којој ће бити стручњаци који су бележили и истраживали ову тему и који тврде да бомбардовање има везе са појавом оволиког броја болести и они који тврде да бомбардовање нема везе са оволиким бројем болести).

И наравно оно што је најважније, да се формира лабараторија која ће моћи да испита та истраживања. Оно на чему се мора инсистирати као крајњем циљу је ТУЖБА НАТО ПАКТА или држава чланица! Ми не можемо да вратимо животе али можемо да обезбедимо квалитетније лечење оних који су оболели и нормалан живот онима којима је уништен.

ПОСЛЕДИЦЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА

- 26100 летова НАТО авијације изнад Србије
- 18170 летова борбене авијацие
- Урађено је 2300 напада на објекте на земљи
- Лансирано је 415 000 различитих пројектила укупне масе 22 000 тона!
- Тачан број погинулих у бомбардовању се идаље нажалост не зна али цифре се крећу од 2700 до 3500 цивила
- Рањено је око 12 500 цивила
- Погинуло је 631 припадник оружаних снага Србије, док их се 28 воде као нестали
- Уништено и оштећено је око 25 000 кућа и зграда
- Уништено је око 470 километара путева и око 600 километара ж. пруге
- 112 локалитета на југу централне Србије и Косова и Метохије бомбардовано је осиромашеним уранијумом
- 60% циљева који су гађани били су цивилни
- НАТО је бомбардовао хемијска и нафтна постројења која су изузетно опасна како по здравље људи тако и по комплетни екосистем. Ова постројења се налазе на мапама ХАЗАРДа и представљају објекте који се у случају рата не бомбардују како не се не би изазвала велика катастрофа. Изазвана је трајна катастрофа!
- 4 локалитета на југу централне Србије која су бомбардована осиромашеним уранијумом у околини Врања Пљачковица , Боровац, Братоселци и Рељан.
- У Црној Гори полуострво Луштице је бомбардовано осиромашеним уранијумом.
- Радиоактивност у месту Пљачковица (место поред Врања у насељеном делу) је била 1100 пута већа у периоду када је бомбардована него што је то било у нормалном периоду.
- На Србију и Црну Горуј је изручено 10 до 15 тона осиромашеног уранијума
- Због бомбардовања природу у СР Југославија су загадиле су загадиле отровне супстанце међу којима су најгоре полихлоробифенили којих има у трафо станицама а који су висококанцерогени и одговорни за имунолошке болести. 1 литар болихлоробифенила је довољан да загади милијарду литара воде. Колико је полихлоробифенила отошло у Саву и Дунав?
- Бомбардовање бројних фабрика у којима су употребљавани тешки метали је изазвало између осталог и ширење кармијума и метилизоване живе који је најотровнији облик живе. Тиме затрован највише Дунав.
- Балканска радна група у оквиру УНЕПА. Тада је саопштено да је 340 узорака тла и воде показала присуство трансуранимских елемената као што је уранијум 236 и трагове плутонијума из фисионог процеса. Присуство плутонијума потврдиле су две независне лабараторије шведски институт за радиолошку заштиту и швајцарска лабараторија.
- Присуство плутонијума показује да је СР Југославија је бомбардована са нуклеарним отпадом.
- Американци су угасили постројење које је правило пенетраторе од осиромашеног уроанијума јер је било повећано зрачење од 385 грама уранијума. НА СР ЈУГОСЛАВИЈУ БАЧЕНО ЈЕ 15 ТОНА осиромашеног уранијума!
- Над Србијом и Црном Гором је изгорело 16 500 тона керозина. За сагоревање ове количине керозина потребна је количина кисеоника коју сва жива бића на овим просторима потроше за 50 година.
- У атмосферу је отишло 20 тона хлора због бомбардовања петрохемије у Панчеву 15. априла 1999 године.
- Уништавање нафтних складишта је довело до ослобађања огромних количина угљен диоксида али и посебне групе високо канцерогених једињења који представљају полицикичне ароматичне угљо-водонике.
- Повишене количине диоксина и фурана су регистроване чак у Тракији у Грчкој у априлу 1999 године.
- Око 3,5 милијарди килограма земље је измештено услед експлозија бомби.
- У Баричу је у Саву испуштено 165 тона флуроводиничне киселине.
- У Панчеву и Новом Саду у Дунав је отишло 3 тона живе.
- Србија и Црна гора су представљале један од 6 европских центара разноврсности. Многе животиње и биљке које нису биле угрожене пре бомбардовања су постале угрожене после бомбардовања.
- Нови Сад, Бор, Крагујева и Панчево су проглашени за небезбедним местима за живот.
- Радијација је била повишена и у Румунији, Бугарској, Грчкој и Македонији.
- Распршивање алфа честице се разносил путем ветра ка Чешкој, Словачкој, Пољској, Белорусији, Румунији, Мађарској.
- Рејони хемијски контаминација Панчево, Бор, Крагујевац, Нови Сад, Барич, Лучани, Прахово, Рашко, Врбас, Ниш, Приштина, Лесковац, Врање

- СВЕТСКИ ПРОСЕК ОБОЛЕЛИХ ОД МАЛИГНИХ ОБОЛЕЊА ЈЕ 2000 на 1 000 000 СТАНОВНИКА У СРБИЈИ ЈЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ 5500 на 1 000 000 СТАНОВНИКА! ШТО ЈЕ 2.7 ИЗНАД СВЕТСКОГ ПРОСЕКА.

- Стопа ициденце тј новооболелих расте за 2% сваке године док је у свету расла за 0,6%.

Хвала свим интелектуалцима и стручњацима који су смогли снаге да бележе и сами истражују све ове податке. Позивам све новинаре да се укључе и објављују податке о овом злочину и хвала свима који су то до сада радили.