Светске премијере Међународног сајма аутомобила у Москви

29-08-2014 03:46:39 | | Глас Русије, фото: РИА Новости/Григорий Сысоев/ mojenovosti |

Без обзира на политичке колизије и целокупни пад потражње на тржишту аутомобила, Московски међународни аутосалон, обрадоваће све посетиоце новинама. Разне нове моделе руске аутоиндустрије и новитет иностраних произвођача посетиоци ће моћи да виде од 29.августа до 7.септембра.

Истина, обиље европских, а још и светских премијера не би требало очекивати. Један од разлога је пад обима продаје аутомобила у Русији, без обзира на раст у одвојеним сегментима тржишта. У Русији је већ отворено и пуном паром ради много фирми водећих западних произвођача. И не само западних, већ и источних- јапанске, кинеске и корејске фирме су присутне, каже Никита Маслеников, стручњак Института савременог развоја.

Главна новина руског АвтоВАЗ ће бити премијера Весте, следбенице Приоре. Овај ће модел бити направљен на новој платформи и добиће мотор ВАЗ и француског Рено-а. Обзиром на пад продаје пред многим произвођачима стоји задатак да издрже конкуренцију на тржишту са половним возилима. Тако да ће у центру пажње вероватно бити кинески произвођачи јефтинијих модела. Руским купцима се свиђа кинески седан Лифан Солано- прошле године је купљено 10 хиљада комада овог возила. Тежећи ка још бољем успеху, Лифан је припремио нову верзију. Главна је новина модернизовани кочиони систем. Руска продаја обновљеног Лифан Солано почиње крајем ове године. Тачан датум, као и цене сазнаћемо на московској презентацији, говори Никита Маслеников:

Сада има доста азијских произвођача, који дампингују цене. Али, заиста у условима смањене потржање, људи радије купују оно што је јефтиније. Можда су лошијег квалитета, посебно, рецимо кинески аутомобили. Ипак, њих купују, јер су јефтинији.

КИА ће показати нове моделе. То ће конкретно бити КИА Quoris. Његова форма је постала још савременија и елегантнија. Концерн Renault показаће свој нови модел Sandero, чија ће продаја почети 4.септембра 2014.године. То је савремени градски хечбек, који има и нову опрему и навигациони систем Media Nav. Ниједан московски аутосалон не прође без премијере брзих аутомобила. И то није случајно, јер у Русији воле ветар у коси. Porsche ће представити два нова модела Macan и супер спортски аутомобил Porsche 918 Spyder. Porsche 918 је постао први аутомобил на свету који је добио употребну дозволу на путевима, након што је прошао Северну петљу трасе Нибургринг за мање од 7 минута.