Осам сазива ђачких читалачких радионица у градској бибилиотеци током лета

19-09-2014 01:49:14 | | / mojenovosti.com |

Креативна читалачко-ликовна активност ученика инђијских основних школа није пресахла током летњих ферија него се прелила у „резрвно корито„ – у „обитавалиште дечјих књига„ Градске библиотеке др „Ђорђе Натошевић“ , где је стваралачко расположење, како истичу радосне библиотекарке, достигло „високи водостај„.

Током августа у дечијем „обитовалишту књига“ у Инђији одржано је укупно осам сазива читалако-ликовних радионица под називом „Летњи програм читања“.

Циљ сваког сазива „Летњег програма читања „је поред популаризације књиге и читања - стварање амбијента у којему деца изражаавју своју креативност у читању, сликању и казивању о ономе што су доживели и запазили у књигама.

Свака радионица одражавана је као једна тематска целина са специфичним насловом: Остављамо траг, Библиотека - мој чаробни свет, Накити од папира, Природо, чуј ме, Дружење са Виолетом Бабић, Верујем у виле и чаробњаке, Опраштамо се и страшно дугим ногама одлазимо у свет.

Све радионице су биле прожете стваралачким духом, дечјом радозналашћу , изузетно добро посећене и настањене радошћу и разиграном дечјом маштом.

Библиотекарке др „Ђорђе Натошевић“ посвећене свом племенитом позиву, увек у дослуху са будућношћу, пружиле су деци врхунску пажљу и свесрдну помоћ, чинећи тако своју устанонву угледним креативном домом у Срему овог лета.

Библиотекарке су „Летњим програмом читања„ „Оставиле траг„ на своје младе читаоце убедивши их да је заиста „Библиотека, мој чаробни свет.“

Што и није далеко од остварења идеје славног аргентинског писца и мислиоца Борхеса, чију је 115. годишњицу рођења ових дана обележио писмени део човечанства, који је рекао:

„Свако на свој начин замишља рај.За мене је он још од детињства био-библиотека.“ Додавши још једну мисао:

„Неко се поноси написаном књигом, а ја - сваком прочитаном .“

Бранко Ракочевић