Откривени извршиоци злочина у Бечу

22-09-2014 02:44:35 | | / mojenovosti.com |

У поноћним сатима на дан 11. јанура ове године у Бечу - Отакринг у Одоакергасе догодило се двоструко убиство којом приликом су у аутомобилу марке БМВ убијени Зоран М. аустријски држављанин родом са подручја општине Дервента у Републици Србској, настањен у Волфганг Зеју, покрајина Салцбург и његов пријатељ и пословни партнер немачки држављанин Валтер В.

Увиђејем на лицу места полиција је установила да је Зоран убијен метцима из пиштоља, а његов пријатељ Валтер је убијен бацањем ручне бомбе на њега, који су се возили у аутомобилу са бугарским регистарским таблицама.

После неколико месеци трагања за починиоцима овога гнусног злочина, полиција је установила да су убиство извршили Кристијан Х.из Салцбурга и Дејан В. из Беча који су познавали убијене и са њима имали неке заједничке послове око криминалног трговања нафтног дизела у чему им је помагала и Кристијанова сестра.

Међутим, само Кристијан признаје да је убио Зорана и Валтера у аутомобилу ради пословних неслагаја у криминалној трговини са дизелом те да су му у овоме помагали Дејан и његова
сестра.

Дејан је изјавио да је он био у непосредној близини када је Кристијан у аутомобилу убио Зорана и Валтера, али да он њему није помагао у убиству, мада је том приликом био повређен од детонације убиства Зорана и Валтера, док Кристијанова сестра такође пориче да је она било шта имала са овим злочином, јер је она само водила књиговодсто у пословању свога
брата, а о пословањима поменутих није могла ништа знати, јер су се договори водили између њих на србскохрватском језику кога она не разуме, нити је уопште било шта знала о убиствима, изјављује и њен бранилац адвокат Николаус Раст.

Према писању Кронен цајтунга, овај судски процес требао би почети половином новембра месеца у Бечу, јер је потребно још саслушати неке нове сведоке и прибавити нове доказе о овим убистрвима.

Живко Беговић