Дejан Станковић поново облачи дрес Србије

29-01-2013 03:03:00 | Блиц | Б. А. / ФОТО: Агенције, Вечерње Новости |

Према информацијама које су пренијели неки српски медији, Дејан Станковић се налази пред повратком у репрезентацију Србије.

Селектор „Орлова“ Синиша Михајловић је договорио све детаље око Станковићевог повратка, те би бивши капитен могао да „дебитује“ већ на гостовању против Хрватске 22. Марта у оквиру квалификација за Еуро 2014.

Везни играч Интера се опоравио од повреде Ахилове тетиве, а његов повратак на терен се очекује за 10 дана. Ова чињеница отвара могућност да Станковић предводи „Орлове“ на гостовању у Загребу.

„Причао сам са Дејаном о повратку и он се сложио. Потребно је, наравно, да почне да игра, да упише неки наступ за Интер прије нашег гостовања у Загребу, али вјерујем да то неће бити проблем. Почео је да тренира са саиграчима и за недељу до десет дана би требао да буде спреман за утакмице. До дуела са Хрватском има мјесец и по дана, сасвим довољно да се Станковић припреми“, изјавио је Михајловић, а преносе медији у Београду.

Станковић је последњи меч у националном дресу одиграо против Словеније у квалификацијама за Еуро 2012, након чега је донио одлуку да се повуче. Укупно је одиграо 102 утакмице за репрезентацију Србије и рекордер је заједно са Савом Милошевићем, који је одиграо исти број утакмица.