Додик : Сумњиве приватизације приоритет

27-01-2013 04:41:00 | РТРС | Д.Л. / Фото: Глас Српске |

Неопходно је што прије почети ревизију приватизације у Републици Српској, изјавио је данас у Бањалуци на конференцији за новинаре предсједник СНСД-а, Милорад Додик.

Он је рекао је да је у Републици Српској неопходно што прије спровести ревизију приватизације, посебно у предузећима за које се сумња да је у њима било криминала.

"СНСД подржава процес испитивања криминалне приватизације. Испитаће се како је ко куповао предузећа током процеса приватизације” поручио је Додик.

Пред Владом Српске врло брзо ће се наћи и измјене и допуне 22 закона о регистрацији фирми у Српској, каже Додик.

Омогућиће се регистрација предузећа за три дана на једном мјесту, а цијена регистрације биће смањена с 1.500 на 400 марака", каже лидер СНСД-а Милорад Додик. 

Коментаришући СДС-ов приједлог Закона о имовини, којим би се омогућило законито преиспитивање поријекла имовине у Српској, лидер СНСД-а је истакао да се овај приједлог мора детаљно уредити, како би ушао у скупштинску процедуру и, евентуално, био прихваћен.

„Даћемо СДС-у прилику да од нацрта до приједлога закона направи боља рјешења. Ако се то не деси нећемо подржати такав Закон“, рекао је Додик.

Предсједник СНСД-а напоменуо је да би у јуну ове године одређеним буџетским корисницима, којима је плата смањена за 10 одсто, плата требало да буде враћена на ниво децембра 2012. године.