Европско првенство 2020. биће одиграно у 13 држава

25-01-2013 07:48:00 | | Klix.ba/ Б.А./ Фото: Уефа |

Према одлуци Извршног одбора УЕФА, Европско првенство у фудбалу 2020. године биће одиграно у 13 земаља.

На првом састанку Извршног одбора челне европске фудбалске асоцијације у 2013. години одржаног у Ниону, између осталог је одлучено да Европско првенство у фудбалу 2020. године буде одиграно у 13 земаља. На овом састанку је одлучено и да ће фудбалске репрезентације свих 13 земаља домаћина проћи кроз квалификације, односно да неће бити директно квлификовани као што је случај био на претходним Европским првенствима.

Репрезентације учеснице за вријеме првенства ће моћи да бирају у коју од земља организатора да смјесте свој камп, уз могућност да по потреби мијењају државу у којој ће камп бити смјештен. Такође, УЕФА ће да се побрине да утакмице буду одигране у државама које ће омогућавати навијачима свих земаља да најбрже и најјефтиније допутују и прате мечеве.

Утврђени су и рокови за завршетак изградње инфраструктуре неопходне за одржавање првенства. Нови стадиони биће отворени већ 2016. године. Једна земља од 13 ће бити домаћин полуфиналног сусрета и великог финала, саопштено је након састанка којим је предсједавао предједник УЕФА-е Мишел Платини.